چمن مصنوعی فوتبال
چمن مصنوعی فوتبال چیست؟
بیش از نیم قرن است که از ورود چمن مصنوعی به عرصه ورزش میگذرد. بطوریکه هر روز بر ارزش و محبوبیت این محصول بیشتر شد و از برتری بالایی بین ورزشکاران برخوردار شد.
نخستین بار در سال ۲۰۰۱ فیفا دستورالعملهای خود را برای کیفیت این محصول اعلام و یوفا در سال ۲۰۰۵ مجوز استفاده از این محصول را صادر کرد.
مهمترین دغدغه چمن مصنوعی زمینهای ورزشی بخصوص زمین فوتبال به رسمیت شناختن این محصول از سوی فیفا است. زیرا فیفا اصرار دارد که استانداردهای جهانی در ساخت و اجرای این محصول رعایت شود. یکی از استانداردهای فیفا ارتفاع الیاف این چمن است که طبق استاندارد فیفا باید ۵۵-۶۰ میل باشد. همچنین وزن مواد استفاده شده در این محصول به گونهای است که باید در هر مترمربع ۲۰-۲۲ کیلو سیلیس و ۷ کیلو گرانول باشد.
همچنین مطالعه های علمی نشان میدهد که اگر این چمن استاندارد باشد تقریبا۷۰٪ از گسستگی عضلات بازیکنان و ۳۰٪ از برهم خوردن تعادل آنها جلوگیری میکند.
امروزه این چمنها در انواع زمینهای فوتبالی کوچک و بزرگ نصب و اجرا میشود. البته به این نکته باید توجه کرد که چون در زمینهای کوچک کوبیدن بیشتر است در این چمنها باید با زیره سه لایه ترکیبی از لایههای پلی اتیلنی که دارای بافت شبکهای هستند و همچنین تراکم طولی الیاف و بافت آن بین ۱۴۰ تا ۱۶۰ باشد. چمنی با این ساختار میتواند دوام زیادی در برابر کوبش و ساییدهشدن داشته باشد.
شرایط جوی و چمن مصنوعی
در مناطق پربارش که برف و باران زیاد میبارد یکی از راهکارها استفاده از چمن مصنوعی است زیرا بارش آسیبی به الیاف چمن وارد نمیکند. همچنین الیاف این چمن میتواند مقاومت گرمایشی تا ۷۰ درجه سانتیگراد و سرمایشی تا ۳۰ درجه زیر صفر را تحمل کند. در نتیجه این چمنها گزینهای مناسب برای مناطق سردسیر و گرمسیر هستند.
ابعاد چمن مصنوعی زمین فوتبال
ابعاد زمین چمن فوتبال به هدف شما از تمرین یا آموزش در زمین بستگی دارد. یعنی به تعداد نفرات داخل زمین و کاربری شما بستگی دارد. معمولا طول زمین چمن فوتبال ۹۰-۱۲۹ متر و عرض آن ۴۵-۹۰ متر است. تناسب بین طول و عرض زمین باید ۱.۵۴ باشد.
انواع چمن مصنوعی فوتبال
چمنهای مصنوعی از لحاظ توانایی در خروج آب به دو دسته نفوذپذیر و نفوذناپذیر تقسیم میشوند. همچنین چمن نفوذناپذیر خود دو دسته دارد:
- لایه نفوذدهنده سراسری
- لایه نگهدارنده سوراخشده
مشخصات فنی چمن مصنوعی:
چمنهای مصنوعی بدلیل کاربردی که دارند بسیار پرتردد و با برخورد زیاد پا هستند. به مین دلیل است که الیاف این چمنها باید تراکم بالایی داشته باشد. اما برای افزایش استقامت و مقاومت نیز به چمنها سیلیس و گرانول اضافه میشود. لایه زیرین چمن مصنوعی از مهمترین بخشهای چمن است. این لایه از ۲، ۳ یا ۴ لایه ساخته شده که جنس آن بافته یا نبافته است. شکل لایههای بافته شبیه گونی پلاستیکی و حالت شبکه شبکه دارند. شکل لایههای نبافته، شبیه به لایههای ژئوتکستایل است که سبکتر است و اغلب به آن فلیس یا نمد میگویند. لایهها از طریق فشار و حرارت به یکدیگر متصل میشوند. در اصل استاندارهای مطابق با فدراسیون جهانی برای چمن مصنوعی به شکل زیر است:
- ارتفاع الیاف ۵۰-۶۰ میل
- تراکم بالا
- الیاف ایستا
- الیاف منعطف و برگشتپذیر
زیرسازی چمن مصنوعی
استاندارترین نوع زیرسازی روش unboundاست. در زیرسازی نفوذناپذیر مهمترین اصل رعایت شیب زمین است که در مناطق با بارش زیاد۱٪ و با بارش کم ۵٪ است. زیرسازی چمن مصنوعی بدون بتن و آسفالت انجام میشود چون بتن و آسفالت باعث کاهش انعطافپذیری زمین چمن میشود.
شما برای خرید انواع تجهیزات ورزشی و کفپوش می توانید از فروشگاه آنلاین پالس اسپرت استفاده کنید.
برای ورود به فروشگاه کلیک کنید.